Mara Expedition Camp

Mara Expedition Camp is een kleinschalig en luxe safari kamp met een stijlvolle ambiance die doet denken aan de expedities van begin vorige eeuw. De strategische locatie biedt toegang tot zowel de Masai Mara als de Mara North conservancy. 

Algemeen

Mara Expeditions Camp ligt verscholen in een bosschage aan de Ntiakitiak rivier en biedt uiterst comfortabel avontuur in een buitengewoon wildrijk gebied. Door het bieden van toegang tot zowel de Masai Mara als de Mara North conservancy wordt ook de kans op een meer exclusievere belevenis geboden.

Mara Expedition Camp ligt in augustus – oktober tevens in het pad van de grote migratie. Het prestigieuze zusterkamp Mara Plains Camp ligt op enkele honderd meters afstand.

Important details
 • uitzonderlijke wild observatie, hele jaar
 • op route grote migratie augustus - oktober
 • luxe en intiem safari kamp met maximaal 10 gasten
 • mate van exclusiviteit door toegang privé concessie
 • schitterende locatie aan de oevers van de Ntiakitiak

Beste reistijd Mara Expedition Camp

De beste reistijd voor een safari in Mara Expedition Camp is normaal gesproken tijdens het migratie seizoen wanneer de concentraties wild het hoogst zijn. Maar ook buiten deze periode biedt deze regio uitstekende safari mogelijkheden. Persoonlijke interesses kunnen invloed hebben op welke periode het meest geschikt is voor jouw safari. Een precies advies blijft dus maatwerk.
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
SEP
OCT
NOV
DEC
 Varying time to travel
 Possible time to travel
 Ideal time to travel

Biodiversiteit

Deze prachtige locatie is buitengewoon wildrijk en bevindt zich op de noord grens van het Masai Mara National Reserve met de Olare Motorogi conservancy. Hierdoor wordt echt het beste van twee werelden geboden.

Allereerst door toegang tot de Olare Motorogi privé concessie wat een prettige mate van exclusiviteit tijdens game drives betekent. Maar daarnaast is er ook direct toegang tot de intense actie van het fenomenale Masai Mara National Reserve.

Omgeven door vegetatie zones als rivierbos, savanne en grasland is dit safari kamp een perfect plek voor observatie van roofdieren zoals luipaard, hyena, wilde hond en jakhals. Veel voorkomende herbivoren in de omgeving zijn olifant, neushoorn, giraf en meerdere gazelle soorten.

Massa toerisme

Van belang om te vermelden is dat de Masai Mara erg populair is. Grote hoeveelheden safari liefhebbers die in lodges en kampen verblijven in en rondom het reservaat zorgen met name in het hoogseizoen (juli – september) voor veel safari verkeer. Dit doet afbreuk aan het avontuur en het wildernis gevoel.

Mara Expedition Camp biedt de mogelijkheid tot het ondernemen van natuuractiviteiten in de relatieve exclusiviteit van de Mara North conservancy. Dit gebied kent een gereguleerde toegang van safari verkeer en biedt een uitstekend alternatief of afwisseling op de schitterende maar vaak drukke Masai Mara.

Voorzieningen 

Met maar 5 klassieke safari tenten is dit een zeer kleinschalig en exclusief safari kamp. De sociale sfeer, mooie inrichting en de uitstekende service onderstrepen het oog voor detail.

Elk van de 5 safari tenten ligt tussen de schaduwrijke bomen van het rivierbos en bied daarmee privacy en verkoeling. De tenten zijn van licht canvas en zijn gebouwd op een klein houten dek aan de oevers van de rivier.

De tenten zelf zijn vrij ruim en aan de voorzijde voorzien van een kleine veranda met zitje. Bij binnenkomst is er een royaal bed gevold door een ruime badkamer voorzien van bucket shower.

Het restaurant, de bar en de lounge tent is klein maar knus en bevind zich eveneens tussen de bomen. Het is open aan de voorzijde en biedt maximaal uitzicht op de rivier. Voor de bar en lounge bevind zich de plaats voor het kampvuur in de avonden.

Daarnaast is er nog een lounge gedeelte bij de oevers van de Ntiakitiak rivier met een ligbed en comfortabele stoelen.

Activiteiten

 • game drives
 • ballon safari (extra kosten)

Locatie en toegang

Dit safari kamp ligt in de Masai Mara op de grens met de Olare Motorogi Conservancy.

Ol Kiombo airstrip is 45 minuten rijden van het kamp en is goed bereikbaar vanuit Nairobi en de omringende parken en reservaten.

Child policy

Leeftijd: 8 jaar +

Praktische details

 • Wifi – ja, in bar en lounge
 • Stroom 220 V – ja, in de kamer
 • Telefoon bereik – ja, niet altijd optimaal
 • Was service inbegrepen – ja
 • Kluis of lock box – ja
 • Maaltijden – gezamenlijk
 • Zwembad – nee
 • Afstand airstrip – 45 minuten
 • Privé concessie  – ja
 • Open – 16 juni – 30 maart
 • Kinder oppas – nee

Aan de oever van de Ntiakitiak

Mara Expeditions Camp is een luxe en intiem safari kamp in expeditie stijl en biedt direct toegang tot de meest wildrijke delen van de Mara regio.

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.