Belangrijke zaken op een rij

Reizen ten tijde van COVID – 19

Onderstaand tref je meer informatie over belangrijke aandachtspunten bij het boeken van een maatwerksafari tijdens de coronapandemie. Ook schetsen we een beeld van een aantal maatregelen die je mag verwachten wanneer je op safari gaat in de peroiode. Natuurlijk staan we graag klaar om persoonlijke situaties en de situatie op de bestemming van jouw keuze nader met je te bespreken.

Corona situatie en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de actuele maatregelen op de plaats van bestemming kun je vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De volgende link brengt je direct naar deze pagina en voorziet je van de meest actuele informatie.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of je aanbieden deze om te boeken. Indien je zelf annuleert is artikel 9 [lid 2] van onze annuleringsvoorwaarden van toepassing. Je kunt een geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Kan ik bijvoorbeeld mijn reis annuleren bij een code oranje reisadvies?

Een reis kan je altijd annuleren. Echter betekent een ‘code oranje’ reisadvies niet per definitie dat er ook aanzienlijke gevolgen voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten van toepassing zijn. In zo’n geval betekent een annulering omwille van een ‘code oranje’ reisadvies dan ook dat artikel 9 [lid 2] van onze annuleringsvoorwaarden van toepassing is.

Boekingsvoorwaarden met meer flexibiliteit

Voor de meeste boekingen die in deze periode worden gemaakt kunnen wij de reiziger aanvullende flexibiliteit bieden ten aanzien van het omboeken van hun reis. Dit is uitsluitend zo wanneer de oorzaak voor het omboeken van een bevestigde safari corona gerelateerd is. Zo kun je onder deze voorwaarden je reis bijvoorbeeld kosteloos omboeken naar een alternatieve datum in de toekomst, maar dit verschilt per besteming.

Deze aanvullende flexibiliteit heeft tot doel om meer zekerheid te kunnen bieden maar kan per bestemming verschillen . Wij adviseren wij je graag persoonlijk over wat de exacte condities zijn voor jouw bestemming.

Van ‘code oranje’ naar ‘code geel’ reisadvies

Veel landen in Afrika worden sinds 16 februari 2022 weer aangemerkt met een ‘code geel’ reisadvies. Dit advies houdt in dat je kunt reizen voor toeristische doeleinden maar dat er bepaalde risico’s zijn. Welke risico’s dit zijn kun je lezen in het uitgebreide reisadvies van de NL’se overheid. De volgende link brengt je direct naar deze pagina en voorziet je van de meest actuele informatie per bestemming.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen op de bestemming

Hou er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19 vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc. Dit komt voor risico van de reiziger. Hou er ook rekening mee dat het openbaar leven mogelijk is beperkt en verder kan worden beperkt. Wij en onze reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

Reis- en annuleringsverzekering

Onderdeel van de reisovereenkomsten tussen Inspired by Safaris en onze reizigers is dat wij iedere reisdeelnemer verplicht stellen om in het bezit te zijn van een uitgebreide reis- en annuleringsverzekering. Juist tijdens de corona pandemie is het van belang de polisvoorwaarden goed door te nemen. Let er bijvoorbeeld op dat annuleringsverzekeringen geen dekkingsgaranties bieden voor het niet kunnen afreizen naar de bestemming door maatregelen die het gevolg zijn van Covid 19. Wel wordt er in enkele gevallen dekking geboden wanneer een polishouder een besmetting met COVID – 19 oploopt, en als gevolg daarvan niet kan afreizen naar de geplande bestemming. Maar let op, niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid.

Het is verstandig om je ook goed te verdiepen in de dekking van je beoogde reisverzekering. Er zijn inmiddels verzekeraars die in sommige gevallen de medische zorg die je mogelijk behoeft als resultaat van een Covid infectie vergoed krijgt. Ook zijn er verzekeraars die de kosten voor een verblijf in een quarantaine hotel als gevolg van een mogelijke besmetting verzekeren. Het is dus van belang om je in de polisdetails te verdiepen op deze en andere punten. Een voorbeeld van een verzekeraar die (deels) dit type dekking biedt is Allianz Global.

Corona of symptomen ervan op reis?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij je in dat geval natuurlijk hulp en bijstand verlenen.

Garantiefonds GGTO dekking

Inspired by Safaris is aangesloten bij de ‘Garantiefonds regeling voor Gespecialiseerde Tour Operators’. Dit houdt in dat onze reizigers de zekerheid hebben dat hun reisgelden altijd zijn gewaarborgd in het geval dat wij als reisorganisator in financieel onvermogen raken. Zo heb je dus altijd de garantie dat je betaalde reisgelden gewaarborgd zijn. Voor meer informatie bezoek de website van de GGTO via deze link.

Calamiteitenfonds dekking

Inspired by Safaris is aangesloten bij het calamiteitenfonds. Dit betekent dat onze reizigers worden ontzorgt doordat het Calamiteitenfonds de extra kosten vergoedt als gevolg van een mogelijke calamiteit op reis. Voor meer informatie over de exacte dekking van het Calamiteitenfonds bezoek je de website via deze link.

Beschikbaarheid safarikampen en lodges als gevolg van de coronapandemie

Het overgrote deel van de maatwerksafari’s die in 2020 en 2021 zouden plaats vinden zijn doorgeschoven naar 2022 en 2023. Hierdoor is de beschikbaarheid in veel safarikampen en lodges voor 2023 beperkter dan normaal. Het is in deze tijd dan ook een goed idee om een maatwerk safari wat verder vooruit te plannen. Wij helpen je ook graag op weg om de best passende locaties te vinden voor jouw wensen.

Op safari met COVID -19 maatregelen

Eigenlijk is het overgrote deel van de preventiemaatregelen die je op safari ervaart gelijk aan die van de situatie thuis, of zoals deze in Nederland van toepassing waren. Het uitgangspunt is en blijft het zoveel mogelijk reduceren van contactmomenten en goede persoonlijke hygiëne.

Vertrek voorbereid

Voorafgaand aan elke reis zorgen wij dat onze klanten uitvoerig geïnformeerd worden over de belangrijke aandachtspunten voor zowel een goede voorbereiding alsmede een veilig verblijf op de bestemming.

Zo raden wij bijvoorbeeld al onze reizigers aan om hun inreisvisa voor de betreffende bestemming voorafgaand aan hun vertrek te regelen. Hiermee worden de contactmomenten en de verblijfsduur op intensieve doorstroomlocaties, zoals vliegvelden, sterk gereduceerd.

Aankomst en ontvangst

Eenmaal aangekomen op de internationale luchthaven van de bestemming is het in veel gevallen standaard gebruik dat de immigratie contactloos de lichaamstemperatuur meet van alle arriverende reizigers.

Onze partners in de verschillende safari landen staan garant voor intensief getrainde werknemers om een veilige interactie tussen medewerkers en gasten te garanderen. Dit betekent dat gasten echt met open armen worden ontvangen, maar dat er tegelijkertijd ook strikte hygiëne maatregelen gelden voor zowel persoonlijke omgang als voor bagage.

In de safarikampen

 In de safarikampen en andere accommodaties worden strikte persoonlijke, sociale en materiële hygiëneprotocollen nageleefd. Als bezoeker merk je dat op de volgende wijze:

Op transfers of tijdens game drives zal de bestuurder van het voertuig een masker dragen. Er wordt onderweg regelmatig gestopt om de bestuurder de mogelijkheid te geven om frisse lucht in te ademen op veilige afstand van de gasten.

In het hele safari kamp geldt voor alle medewerkers dat zij onderling voldoende afstand houden (2 mtr).

In alle gemeenschappelijke ruimten van de safarikampen zijn handdesinfectie zuilen aanwezig voor het doorlopend hygiënisch reinigen van handen voor gebruik door zowel gasten als medewerkers.

De kamers van gasten worden intensief gereinigd en gedesinfecteerd en worden met behulp van speciale checklists gecontroleerd en afgetekend door managers. De safarikamp-keukens werken volgens de hoogste internationale hygiëne standaarden en hebben naast de standaard hygiëne protocollen aanvullende hygiëne maatregelen en checks genomen.

Maaltijden in restaurants van de safarikampen worden geserveerd aan aparte tafels, ingedeeld per boeking. Alle serverende obers dragen tijdens hun dienst een mondmasker.

Voor de safari-activiteiten geldt dat tussen elke activiteit de auto of boot volgens strikte protocollen hygiënisch wordt gereinigd. Voor gebruik door de gasten is tijdens de activiteit in elke auto of boot handdesinfectiegel beschikbaar. Tijdens gedeelde activiteiten wordt de gasten gevraagd om een masker te dragen.

We zijn er dan ook volledig op gericht om jouw safari zo plezierig, avontuurlijk maar ook zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Terugkeer naar Nederland

Je kunt momenteel als EU burger vrij terugreizen naar Nederland. Sinds 23 maart 2022 hoef je geen test, herstel – of vaccinatiebewijs meer te laten zien.

Raadpleeg voor vertrek de meest actuele eisen die gelden voor het terugreizen naar Nederland op ‘checklist bij terugreizen naar Nederland’ op rijksoverheid.nl

Quarantaine maatregelen Nederland

 Ook is er geen géén quarantaineadvies- of plicht bij aankomst in Nederland. Ook is sinds 19 april 2022 het advies om na terugkomst een zelftest te doen, vervallen.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Raadpleeg voor de meest actuele informatie omtrent je terugkeer naar Nederland de ‘checklist bij terugreizen naar Nederland‘ op rijksoverheid.nl

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.