Pionier safari in het regenwoud van Congo – 9 nachten

Pionier safari in het hart Odzala Kokoua NP

Deze individuele maatwerk safari is een spectaculaire rondreis door de schitterende natuur van het Odzala Kokoua NP.

Met een formidabele combinatie van Congolese gastvrijheid, originele natuur activiteiten en 3 uitstekende safari kampen biedt deze safari inzicht in de enorme bio diversiteit van het op één na grootste laagland regenwoud ter wereld.

Laagland gorilla’s en 100 andere zoogdiersoorten

Een van de absolute hoogtepunten van deze trip is zonder twijfel het observeren van de westelijke laagland gorilla. Maar er is meer – veel meer. Want de mix van regenwoud en savanne biedt de safari liefhebber tal van unieke diersoorten die je alleen in dit deel van Afrika tegenkomt. Zeldzame soorten zoals de bos buffel, bosolifant, penseelzwijn, bongo en grijze papegaai zijn met enig geluk te observeren.

Een bezoek aan deze safari kampen in de republiek Congo niet alleen een unieke safari belevenis. Het is ook een betekenisvolle bijdrage aan een van de meest baanbrekende ecotoerisme – en conservatie operaties in Afrika op dit moment.

  • authentiek en comfortabel safari avontuur
  • 9 nachten in de Republiek Congo
  • 3 luxe safari kampen, 1 luxe stadshotel
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 7.750
(hoogseizoen v.a. € 8.650)

Reisopbouw

Dag 1 – Radisson Blue, Brazzaville

Aankomst in de late namiddag op Maya Maya luchthaven van Brazzaville waar je wordt ontmoet en opgehaald voor een transfer naar Radisson Blue. Dit comfortabele stadshotel ligt aan de oevers van de grote Congo rivier en biedt een ontspannen plek met alle moderne gemakken. De avond biedt je rust voorafgaand aan je safari naar Odzala die de volgende dag start.

Verblijf o.b.v. logies / ontbijt

|

Dag 2 tot 5 - Ngaga Camp, Ndzehe Concessie

In de late ochtend vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht om 13.00 uur naar Mboko airstrip in Odzala Kokoua NP. Vanaf Mboko airstrip is het 1,5 uur rijden door een mix van savanne en laagland regenwoud naar Ngaga Camp. Dit is dé basis voor gorilla tracking en de plek waar je 3 nachten verblijft. Ngaga ligt in de Ndzehe concessie ten zuiden van Odzala en biedt naast comfortabele accommodatie een briljante regenwoud ervaring.

Activiteiten: gorilla tracking, regenwoud wandelingen (namiddag), regenwoud wandeling (avond).

Verblijf o.b.v. all inclusive, inclusief activteiten

|

Dag 5 tot 6 - Mboko Camp, Odzala Kokoua NP

Na afloop van de 3e gorilla tracking verlaat je Ngaga camp per 4 x 4 voor een transfer naar Mboko Camp. Dit safari kamp ligt gesitueerd in het hart van Odzala kokoua NP in een omgeving van open savanne en regenwoud. Het rivier bos rondom de naast gelegen Lekoli rivier en de open vlakten in de omgeving Mboko zijn ideale habitats om per boot – of wandel safari te ontdekken. Typische diersoorten in deze habitats zijn bosolifant, woudbuffel en hyena.

Activiteiten: boot safari, kayak safari, wandel safari.

Verblijf o.b.v. all inclusive, inclusief activiteiten

|

Dag 6 tot 8 - Lango Camp, Odzala Kokoua NP

In de ochtend vertrek je vanuit Mboko Camp per kayak op de Lekoli rivier richting Lango Camp. Afhankelijk van de waterstand leg je de kayak aan in de buurt van het safari kamp en wandel en waad je heupdiep door de moerasrijke omgeving de laatste kilometers richting kamp. In een werkelijk wonderlijke wereld van regenwoud, water en open vlakten is er reële kans op bosolifant, woudbuffel, bongo, penseelzwijn, bosbok en heel veel vogelsoorten. Je arriveert in Lango Camp voor lunch en verblijft hier 2 nachten.

Activiteiten: regenwoud wandelingen (ochtend / namiddag), savanne game drive, mountainbike tocht (seizoenafhankelijk)

Verblijf o.b.v. all inclusive, inclusief activiteiten

|

Dag 8 tot 9 - Mboko Camp, Odzala Kokoua NP

Vanuit Lango vertrek je in de ochtend per 4 x 4 opnieuw richting Mboko Camp waar je aankomt voor lunch. In de namiddag trek je er opnieuw op uit in de omringende mix van open savanne en regenwoud.

Activiteiten: boot safari, kayak safari, wandel safari.

Verblijf o.b.v. all inclusive, inclusief activiteiten

|

Dag 9 tot 10 - Radisson Blue, Brazaville

In de ochtend vertrek je vanuit Mboko Camp naar de dichtbijgelegen airstrip voor de vlucht terug naar Brazzaville. Je wordt bij de luchthaven opgehaald voor je transfer naar de Radisson Blue waar de namiddag en nacht wordt doorgebracht. De volgende ochtend wordt je opgehaald voor een stads tour inclusief de belangrijkste lokale monumenten, de zeer dynamisch lokale markt en de imposante stroomversnellingen van de Congo rivier. De kamer in Radisson Blue staat tot 18.00 uur die middag tot je beschikking. Rond deze tijd vertrek je richting Maya Maya luchthaven voor je internationale vlucht.

Activiteiten: stadstour in Brazzaville, incl. lunch.

Verblijf o.b.v. dagkamer, exclusief drankjes en maaltijden, inclusief stadstour en lunch

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.