Klassieke Big 5 safari en Berggorilla’s – 8 nachten

Sensationeel Rwanda

Deze comfortabele rondreis combineert klassieke ‘Big 5’ safari met het te voet observeren van Afrika’s grootste primaat – de berggorilla. Met een formidabele mix van warme Rwandese gastvrijheid, originele activiteiten en 2 uitmuntende natuurgebieden, is dit een safari-avontuur om nooit te vergeten.

Oost Rwanda – Akagera NP

Akagera NP is Rwanda’s enige echte safariwildernis en biedt voortreffelijke wildobservatie – het hele jaar door. Sterk afwisselende landschappen bieden onderdak aan grote en diverse wildconcentraties, waaronder alle leden van de ‘Big 5’.

De uitzonderlijke accommodatie in Akagera biedt een mix van safari-activiteiten, op zowel land als water. Daarnaast zorgt de locatie in een privé concessie voor een hoge mate exclusiviteit tijdens activiteiten.

West Rwanda – Volcanoes NP

Volcanoes NP is misschien wel de meest betoverende natuurbestemming van oost Afrika. In een landschap van puntige, mistige vulkanen en tropische wouden, ligt hier Afrika’s beste locatie voor het observeren van de berggorilla. Deze fabelachtige omgeving biedt naast het onbetwiste hoogtepunt van deze safari, berggorilla tracking, tal van andere natuur – en cultuuractiviteiten.

  • combineer 'Big 5' safari met berggorilla tracking
  • 8 nachten van oost naar west in Rwanda
  • exclusief avontuur, toonaangevende accommodaties
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 6.995
(laagseizoen nov - mei)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 - Kigali Serena Hotel

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kigali. Je wordt hier persoonlijk ontmoet en geassisteerd met de immigratie formaliteiten. Daarna volgt de transfer (20 min) naar het Kigali Serena Hotel. Dit sfeervolle stadshotel ligt in het commerciële hart van Kigali, zo’n 10 km westelijk van de luchthaven. Desalniettemin biedt Kigali Serena Hotel een heerlijk rustige en centrale locatie voor een uitstekende nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende morgen.

Verblijf o.b.v. logies & ontbijt

|

Dag 2 tot 6 - Magashi Camp

Na het ontbijt volgt de wegtransfer (3,5 uur) naar de park entree in het noorden van Akagera NP. Hier verblijf je 4 nachten in Rwanda’s meest toonaangevende safarikamp – Magashi Camp. Deze voortreffelijke accommodatie combineert comfort met eenvoud en biedt een afwisselend activiteiten aanbod, waaronder nightdrives, game drives en bootsafari. De fenomenale locatie direct aan het Rwanyakazinga meer ligt in het hart van een grote privé concessie. Hierdoor geniet je van een hoge mate van exclusiviteit in dit wildrijke deel van het park. Typische wildsoorten in direct omgeving zijn leeuw, luipaard olifant, nijlpaard, nijlkrokodil, neushoorn, buffel en hyena.

Activiteiten: game drives, night drives, sportvissen, bootsafari

Verblijf o.b.v. all inclusive en activiteiten

|

Dag 6 tot 9 - Sabyinyo Silverback Lodge

Voor het vervolg van deze safari vertrek je per helikopter vanuit Magashi naar Kigali. Vanuit de hoofdstad rijdt je met privé chauffeur de schitterende bergachtige route naar het Volcanoes NP (2,5 uur). Aangekomen in Kinigi verblijf je gedurende 3 nachten in de elegante Sabyinyo Silverback Lodge. Deze uitmuntende accommodatie is je uitvalsbasis voor de diverse activiteiten in en rond het Volcanoes NP, waaronder 1 berggorilla tracking en 1 Golden Monkey tracking. Naast diverse andere (ook culturele) activiteiten biedt Sabyinyo Silverback Lodge een oase aan rust, stijlvolle charme en ronduit uitmuntende gastvrijheid.

Activiteiten inclusief: 1 x gorilla tracking, 1 x Golden Monkey tracking

Verblijf o.b.v. all inclusive, overige activiteiten tegen meerprijs 

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.