Honeymoon Botswana incl. Vic Falls – 11 nachten

Zambia en Botswana

Deze maatwerk safari combineert het spectaculaire Zambezi rivierfront en de Victoria watervallen in Zambia met de uitzonderlijke wildconcentraties van Chobe en de Okavango Delta in Botswana. In perfecte isolatie eindigt deze trip in de rauwe schoonheid van de Kalahari woestijn.

Contrastrijk van A tot Z

Maar wat deze safari echt zo bijzonder maakt zijn de scherpe tegenstellingen. Kampeer in stijl in het hart van de Chobe wildernis, ontdek de weelderige moeraslanden van de Delta en verlies je zelf in de onmetelijk witte horizon van de Makgadikgadi zoutpannen – dit is premium Botswana vol met safari avontuur.

Exceptionele safari kampen

De centrale rol in deze inspirerende safari wordt ingevuld door vier exceptionele safari kampen. Romantisch en avontuurlijk, traditioneel en modern, luxe en eenvoudig – ook hier zorgen briljante tegenstellingen voor buitengewoon intense safari belevenis.

  • exclusieve en zeer contrastrijke safari incl. Victoria Falls
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • excl. internationale vlucht KENYA AIRWAYS
v.a.
€ 11.950
(hoogseizoen € 14.500)

Reisopbouw

Dag 1 tot 3 - Tongabezi Lodge, Zambia

Deze safari start op de luchthaven van Livingstone waar je in de loop van de ochtend arriveert. Hier wordt je persoonlijk ontmoet voor je transfer naar Tongabezi Lodge. Deze zeer intieme en elegante safari lodge ligt direct aan de oevers van de Zambezi rivier op zo’n 20 km stroomopwaarts van de Victoria Watervallen en biedt rust, ruimte en natuur. Tijdens je verblijf verken je de omgeving met een bezoek aan de majestueuze Victoria watervallen en is er een ruime keuze aan andere activiteiten. Verken de Zambezi rivier met een rivier cruise of kies een eiland lunch met wandel safari. Tongabezi biedt geen pure safari belevenis maar is wel een perfecte introductie voor de natuurlijke diversiteit die komen gaat.

Activiteiten: boot safari, eiland lunch, wandel safari, vissen, Victoria Falls en meer

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 3 tot 6 – Savute under Canvas, Botswana

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de luchthaven van Kasane in Botswana op 1,5 uur rijden. Hier brengt een korte vlucht je naar de Savute regio, een van de meest wildrijke delen van het Chobe NP in Botswana. Gekenmerkt door de grootste olifant concentratie van het continent en bekend om haar uitzonderlijke grote leeuwen populatie – dit is waar je eerste safari belevenis begint. Hier in het hart een desolate wildernis biedt het fantastische Savute Under Canvas een eersteklas kampeer belevenis in stijl. Met een hoge dosis exclusiviteit draait het hier om eenvoud, wild observatie en een bijzonder hoog service niveau. Met 3 dagen exceptionele game drives probeer je het typische Savute wild als leeuw, olifant, luipaard, hyena, wilde hond te observeren.

Activiteiten: game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

 

|

Dag 6 tot 9 – Nxabega Tented Camp

Vanuit Chobe brengt een kort vlucht je naar Nxabega Tented Camp in het zuiden van de Okavango Delta. Hier verruil je de authentieke kampeer belevenis voor een luxe en stijlvol safari kamp omgeven door de serene moerasgebieden en waterwegen van de Okavango Delta. In de vloedperiode tussen juli en oktober biedt Nxabega Tented Camp een uitzonderlijke waterbelevenis met activiteiten als mokoro -, boot- en wandel safari. De beboste eilanden, grote kanalen en stroompjes vormen dan het toneel voor vooral (semi) aquatisch zoogdieren en vogels. Tijdens de laagwater periode tussen nov en mei biedt Nxabega Tented Camp ongewoon veel groot wild waaronder olifant, leeuw en buffel. Tijdens deze periode vormen game drives de hoofdactiviteit.

Activiteiten: boot- en mokoro safari, vissen, wandel safari, avond safari, game drives, massage (extra kosten), helikopter vlucht (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 9 tot 12 – San Camp

In de ochtend vertrek je met het vliegtuig en verruil je de weelderige Okavango Delta voor de rauwe schoonheid van de Makgadikgadi zoutpannen. In een schitterend wit landschap van betoverende schoonheid ligt het intieme San Camp. Met maar 7 luxe safari tenten biedt dit zeer comfortabele kamp je een absoluut unieke safari belevenis. In een atmosfeer van de ontdekkingsreizigers van de vorige eeuw draait San Camp om eersteklas service en accommodatie en een ongewoon aanbod van uitstekend georganiseerde activiteiten. Met spaarzame groot wild concentraties tussen juni en oktober biedt San Camp origineel avontuur met quad bike safari tochten, wandel safaris en interactie met gehabitueerde meerkat kolonies. Game drives en avond safari complementeren dit unieke programma.

Activiteiten: quad bike safari, meerkat kolonie, bush men wandel safari, game drives, avond safari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 12 – terugreis naar de internationale luchthaven van Maun  

In de loop van de ochtend vertrek je vanaf San Camp per vliegtuig terug naar de internationale luchthaven van Maun. Hier wordt je persoonlijk geassisteerd en geholpen tijdens check in en immigratie voor de vroege middag vlucht naar Amsterdam.

 

Honeymoon Botswana incl. Vic Falls – 11 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.