Contrastrijk Botswana safari – 9 nachten

Contrastrijk en origineel

Drie premium wildernis gebieden in de Kalahari woestijn, het moerasland van de Okavango Delta en de bosrijke oevers van Chobe NP vormen de basis voor deze uitzonderlijke safari.

Daarnaast voorzien kleinschalige en bijzonder authentieke accommodaties in gespecialiseerde natuuractiviteiten voor het verkennen van deze uiteenlopende soorten habitat.

Kalahari, Okavango Delta en Chobe

Het enorme Central Kalahari Game Reserve biedt een bijzondere woestijn belevenis. Naast een focus op gespecialiseerde diersoorten draait het hier om het verkennen van de aanpassingen die de natuur heeft gemaakt om te overleven in een van ‘s werelds oudste woestijnen.

De west Okavango Delta bied met de immense Jao vlakten daarentegen een puur water georiënteerde safari belevenis. Met een sterke nadruk op het verkennen van de overvloed aan waterwegen focust dit deel van de safari zich op (semi) aquatische diersoorten als otters, rietbok en vogels.

De Chobe rivier oever en de bosrijke diepe zandgronden ten zuiden van deze levensader vormen het toneel voor het traditionele safari gedeelte van deze reis. Hier vind je eersteklas groot wild observatie te midden van Botswana’s hoogste olifant concentraties.

  • contrastrijke safari door drie specialistische habitats
  • eersteklas groot wild observatie afgewisseld met woestijn en water
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur in april - november
  • prijs p.p. o.b.v. 2 pers in 1 kamer
  • excl. internationale vlucht KLM / SOUTH AFRICAN
v.a.
€ 7.495
(hoogseizoen € 7.995)

Reisopbouw

Dag 1 tot 4 - Kalahari Plains Camp

Na aankomst in vroege middag op Maun airport wordt je persoonlijk ontmoet en geassisteerd met je binnenlandse vlucht naar de Kalahari. Hier verblijf je 3 nachten in het bescheiden maar bijzonder comfortabele Kalahari Plains Camp. Met een mix van voornamelijk game drives en wandel safari bieden uitstekende natuurgidsen inzicht in de aanpassingen die het wild heeft gemaakt om in deze desolate omgeving te kunnen overleven. Typisch groot wild in de omgeving van Kalahari Plains Camp is o.a. de zwart gemaande Kalahari leeuw, de sierlijke gemsbok en de bruine hyena.

Activiteiten: game drives, wandel safari, back of house tour

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten 

|

Dag 4 tot 7 – Pelo Camp

Na het ontbijt volgt een vlucht naar het westen van de Okavango Delta. De komende 3 nachten verblijf je in het zeer charmante Pelo Camp, een van de kleinste safari kampen van de Delta. Ontdaan van onnodige luxe maar met groot comfort is dit de perfecte basis voor het ontdekken van de wonderbaarlijke waterwereld van de Okavango. De voortreffelijke activiteiten zijn water georiënteerd en focussen zich op het ontdekken van deze bio diverse omgeving. Typische diersoorten zijn o.a. otter, rietbok, rode lechwe en sitatunga. Pelo Camp is een echt vogellaarsparadijs met meer dan 450 vogelsoorten.

Activiteiten: wandel safari, kano safari, boot safari, sport vissen

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

|

Dag 7 tot 10 – Chobe Under Canvas

In de ochtend verlaat je Pelo Camp met het vliegtuig en verruil je de waterrijke Okavango delta voor het uitgestrekte Chobe NP. Dit is het terrein van Afrika’s grootste olifant concentraties. Maar ook overige herbivoren en roofdieren kennen een hoge densiteit en bieden 1e klas wild observatie. In het noorden van deze wildernis biedt het fantastische Chobe Under Canvas een uitzonderlijke kampeer belevenis in stijl. Naast exclusiviteit draait het hier om natuurlijke en een bijzonder hoog service niveau. Met exceptionele game drives probeer je 3 dagen lang het typische groot wild van Chobe te observeren waaronder buffel, olifant, leeuw, luipaard en hyena.

Activiteiten: game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten met privé gids

|

Dag 10 – terugreis naar Kasane airport

In de loop van de ochtend vertrek je vanaf Chobe Under Canvas per auto voor je transfer naar de internationale luchthaven van Kasane. Hier wordt je persoonlijk geassisteerd en geholpen tijdens check in en immigratie voor de vroege middag vlucht naar Amsterdam.

Contrastrijk Botswana safari – 9 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.