Exploration safari Mt Meru en Eduimet – 7 nachten

Sportief avontuur

Deze actieve safari combineert een 4 – daagse beklimming van de Mt Meru vulkaan met twee unieke safari belevenissen in Arusha NP en de afgelegen Eduimet Wildlife Managament Area.

4 daagse klim expeditie van Mt. Meru

Het hart van deze trip wordt gevormd door een 4 daagse klim expeditie van de 4.566 meter hoge Meru vulkaan. Dit is een van de meest ondergewaardeerde en meest spectaculaire safari avonturen van Tanzania. Onder professionele begeleiding verken je 4 dagen lang extreme landschappen, talloze vegetatie zones en heel veel groot wild te voet – dit is alles behalve een gewone safari.

Arusha NP en Eduimet WMA

Bloeiend, groeiend en extreem divers – Arusha NP is een echt juweel. Dit kleine nationale park wordt gedomineerd door de schitterende Meru vulkaan (4.566 mt). Met een spectaculaire en extreme geografie biedt Arusha NP talloze kraters, rivieren en meren en een weelde aan bio diversiteit.

De Enduimet WMA is een beeldschoon beschermd gebied in het Amboseli / Kilimanjaro ecosysteem en is onderdeel van het traditionele land van de Maasai stam. Wissel fenomenale landschappen af met groot wild concentraties en traditionele Maasai nederzettingen – dit is Tanzania weg van gebaande paden.

Reizen en COVID – 19

Ben je van plan een maatwerksafari te boeken ten tijde van corona? Informeer jezelf dan hier over een aantal belangrijke aandachtspunten. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord.

  • origineel safari avontuur en klim expeditie
  • 5 nachten Arusha NP en 2 nachten Enduimet WMA
  • geen technische klim ervaring vereist
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 4.750
(hoogseizoen € 4.995)

Reisopbouw

Dag 1 tot 3 - Hatari Lodge, Arusha NP

Aankomst in de avond op de luchthaven van Kilimanjaro waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer (1 uur) naar Hatari Lodge. Deze romantische en bijzondere originele accommodatie ligt aan de oost flank van de Meru vulkaan net buiten Arusha NP. Met eveneens uitzicht op de Kilimanjaro biedt deze sfeervolle safari lodge verfijnde service in de retro moderne atmosfeer van de jaren ’70 film Hatari. Hatari Lodge wordt frequent bezocht door dieren als giraf, vervet aap en buffel. Verken Arusha NP met een van de uitstekende natuuractiviteiten en bereid je samen met je gids voor op de beklimming van Mt Meru de volgende dag.

Activiteiten: game drive, kano safari, wandel safari, cultureel bezoek, Kilimanjaro picknick

Verblijf o.b.v. vol pension (excl drankjes), incl. activiteiten  

|

Dag 3 tot 6 – Klim expeditie Mt Meru (4.566 meter)

Na het ontbijt start je samen met je gids, park ranger en de rest van het expeditie team aan de beklimming van Mt Meru. Dag 1 start bij het Arusha NP hoofdkwartier op 1.500 mt. De 1e dag wordt gekenmerkt door tropisch woud, savanne en biedt uitstekende kansen op groot wild. Overnachting is in de eenvoudige Miriakamba hut op 2.500 mt. Dag 2 begint opnieuw met grote secties tropisch woud dat begin vd middag plaats maakt voor beeldschone alpine woestijn. Overnachting is in de eenvoudige saddle hut op 3.550 meter. Op dag 3 begin je na middernacht aan de laatste 1.000 meter naar de top. Overnachting dag 3 in Miriakamba hut. Op dag 4 daal je in 3 uur af naar het parkhoofdkwartier voor een picnic lunch en vertrek je naar Shu’mata Camp. Meer informatie in detail over dit 4 daagse klim avontuur vind je hier.

Verblijf o.b.v. all inclusive (geen alcohol), incl. gids, parkranger en expeditie team

Exploration safari Mt Meru en Eduimet – 7 nachten
Mt Meru klim (4 dgn)
|

Dag 6 tot 8 – Shu’mata Camp

Een transfer van 2,5 uur door de uitgestrekte landschappen van het Amboseli – Kilimanjaro ecosysteem brengt je naar het elegante Shu’mata Camp. In deze immens verlaten wildernis kruip je in de huid van de ontdekkingsreizigers en verblijf je in dit buitengewoon intieme safari kamp in Hemmingway stijl. Met eerste klas service, stijlvol design en een hoog comfort niveau biedt Shu’mata Camp een hoge mate van exclusiviteit in het hart de uitgestrekte Enduimet WMA. Deze wildernis biedt een fascinerende balans tussen de traditionele Maasai cultuur, groot wild concentraties als eland, zebra en olifant en ongelofelijk inspirerende landschappen.

Activiteiten: game drives, cultureel bezoek

Verblijf o.b.v. vol pension (excl drankjes), incl. activiteiten

|

Dag 8 – terugreis naar Kilimanjaro airport

De ochtend breng je door met een natuuractiviteit in de schitterende omgeving van Shu’mata Camp.Vervolgens is er ruimte voor lunch en voor opfrissen en pakken van de tassen. In de loop van de middag is het tijd voor je terugreis vanuit Shu’mata Camp naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro.

Verblijf o.b.v. lunch (excl. drankjes) en inclusief activiteit 

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.