Exploration safari Sapi Reserve, incl. Victoria Falls – 9 nachten

Avontuur én comfort

Deze individuele safari is gericht op ondernemende avonturiers en liefhebbers van een sensationele wildernis ervaring. Met een perfecte balans tussen natuur, avontuur en comfort combineert deze reis exceptionele activiteiten als wandel – en kano safari met een bezoek aan de majestueuze Victoria Watervallen.

Victoria Watervallen en Zambezi NP

Deze trip start in de wildrijke en bio diverse omgeving het Zambezi NP, op nog geen 16 km van de Victoria Watervallen. Deze unieke locatie in het hart van de Mpala Jena privé concessie biedt je een klassieke safari belevenis met aanzienlijke wildconcentraties, verfijnde luxe én toegang tot de Victoria watervallen

Greater Mana Expedition

Het hart van deze trip wordt gevormd door twee voortreffelijke safari kampen in het zeer wildrijke Sapi Reserve. Deze enorme privé concessie van 1.200 km is onderdeel van het fenomenale Mana Pools ecosysteem en biedt intense safari activiteiten met een sterke focus op exclusief avontuur.

Dus kruip in de huid van de vroegere ontdekkingsreizigers en trek te voet en per kano langs de wildrijke oevers van de Zambezi rivier. Dit is safari Zimbabwe op zijn allerbest.

  • exclusieve, avontuurlijke safari in stijl
  • 1e klas wild observatie in 2 unieke natuurgebieden
  • exceptionel safari kampen, incl. 1 'sleep out' mogelijkheid
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • laag seizoen incl. extra 9e nacht
  • prijs per persoon o.b.v. 2 pers in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KENYA AIRWAYS
v.a.
€ 7.500
(hoogseizoen 8 nacht € 8.950)

Reisopbouw

Dag 1 tot 3 - Mpala Jena Camp, Zambezi NP

Aankomst in de ochtend op de internationale luchthaven van Vic Falls waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar het voortreffelijke Mpala Jena Camp. Dit elegante en kleinschalige safari kamp biedt een onvervalste safari belevenis dichtbij de Victoria watervallen en ligt direct aan de oevers van de Zambezi rivier. Met name in het droge seizoen zijn hoge concentraties groot wild als olifant, buffel, hyena en leeuw typisch en veelvoorkomend. Mpala Jena Camp biedt natuuractiviteiten op het allerhoogste niveau en dit aanbod concentreert zich naast de Victoria Watervallen op de uitstekende wild observatie op en rond de wildrijke rivier oevers. Mpala Jena Camp ligt in een eigen privé concessie en biedt een hoge mate van exclusiviteit tijdens activiteiten. Het dorpje Vic Falls biedt eveneens tal van activiteiten rond de watervallen waaronder helikoptervluchten etc.

Activiteiten: bezoek Victoria Watervallen, game drives, boot safari en wandel safari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten 

|

Dag 3 tot 5 – Sapi Springs Camp

Na het ontbijt volgt een vlucht naar de Mana west airstrip op de grens van Mana Pools NP en het Sapi Reserve. Hetit wildrijke ecosysteem biedt fenomenale wild concentraties waaronder olifant, buffel, leeuw, hyena en luipaard. Exceptionele wandelsafari’s vormen samen met game drives de hoofdactiviteit en dit betekent het benaderen van groot wild te auto én te voet. Leer hoe je de omringende natuur intrepreteert, de windrichting bepaalt en hoe je met volle teugen van deze intense belevenis geniet. Accommodatie is bescheiden maar comfortabel en elk van de safari tenten bieden ook nog eens een dagelijkse ‘sleep out’ belevenis. Dit is safari avontuur voor liefhebbers.

Activiteiten: wandel safari, game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

|

Dag 5 tot 9 – Sapi Explorers Camp

In de ochtend volgt een korte transfer naar de oevers van de Zambezi rivier waar het schitterende Sapi Explorers Camp ligt. Dit voortreffelijk safari kamp is kleinschalig, exclusief en heeft een ambiance die doet denken aan de expedities van de vorige eeuw. Je verblijf draait om ijzersterke en avontuurlijk safari activiteiten, met opnieuw wandel safari als een van de hoofdactiviteiten. Maar er is meer, want ook spectaculaire boot – en kano safari worden ingezet om de wildrijke oevers van de Zambezi in detail te verkennen. Typisch groot wild rond Sapi Explorers Camp is nijlpaard, olifant en heel veel andere herbivoren. Veel voorkomende roofdieren zijn leeuw, luipaard, cheeta en soms wilde hond.

Activiteiten: wandel safari, boot safari, kano safari, sportvissen

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten  

|

Dag 9 tot 10 - Victoria Falls Hotel

Na het ontbijt verlaat je de expeditie en vlieg je begin van de middag vanaf Mana west airstrip terug naar de luchthaven van Vic Falls. Hier wordt je persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je verblijf in het karaktervolle Victoria Falls Hotel. Met uitzicht op het Batoka ravijn en de spoorbrug tussen Zambia en Zimbabwe weet dit historische hotel de charme van de Edwardiaanse stijl springlevend te houden. Geniet van de stijlvolle faciliteiten of ontdek het charmante dorpje Vic Falls met leuke restaurants, winkeltjes en heel veel activiteiten. Toegang tot de majestueuze Victoria watervallen is via een grotendeels privaat wandel pad. Halverwege de volgende middag vertrekt je transfer naar de internationale luchthaven van Vic Falls voor je vlucht naar Amsterdam aan het begin van de avond.

Verblijf o.b.v. Bed en breakfast, incl. o.a. privé check in, cocktail van het huis en massage

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.