Masai Mara en de Mara Conservancies – 9 nachten

3 fenomenale locaties in Kenia

Deze comfortabele maatwerk safari combineert sensationele groot wild observatie in Kenia’s wildrijke Mara regio met een bezoek aan de aantrekkelijke oevers van Lake Naivasha.

De Rift Vallei

In het hart van de Rift vallei ligt Kenia’s hoogst gelegen meer – Lake Naivasha. Deze regio combineert geschiedenis met natuur maar vertegenwoordigt ook het Kenia van vandaag. Met als basis de rustige west oever van Lake Naivasha verken je 2 dagen de diversiteit aan wild en vogels in dit deel van de Rift vallei en relax je op het tempo van Kenia’s platteland.

Masai Mara en de Mara Conservancies

Twee premium locaties in de fenomenale Mara regio bieden toegang tot de allerbeste wildgebieden. Eerst bezoek je de kern van het Masai Mara reservaat waarna in alle rust ook de exclusiviteit ervaart van de enorme Naibosho privé concessie.

Twee absolute top locaties dus waarbij je zowel de formidabele wildconcentraties van de Talek en Mara rivier combineert met de hoge mate van exclusiviteit van de wildrijke Naibosho concessie. Van de ‘Big 5’ tot de grote migratie – dit is 6 dagen safari Kenia op zijn meest divers.

  • combineert Masai Mara met Mara conservancies
  • 1e klas wild observatie, grote migratie in juli - okt
  • ontdek fascinerend en mooi Lake Naivasha
  • individuele reis, data aangepast op voorkeur
  • prijs persoon o.b.v. 2 pers in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 6.850
hoog seizoen € 9.250

Reisopbouw

Dag 1 – Ole Sereni Hotel, Nairobi

Aankomst in de avond op de luchthaven van Nairobi. Hier wordt je persoonlijk ontmoet voor je transfer (30 min) naar het sfeervolle Ole Sereni Hotel. Dit voortreffelijke hotel ademt Keniaanse charme en gastvrijheid vanaf het moment van aankomst en ligt schitterend op de grens tussen stad en natuur. Ontdek het prachtige uitzicht over de savanne van Nairobi national park en voel de dynamiek van deze Afrikaanse metropool. Comfortabele kamers, uitstekende faciliteiten en voortreffelijke service bieden een ontspannen omgeving voor een prima nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende ochtend.

Verblijf o.b.v. Bed and breakfast, De Luxe kamer

|

Dag 2 tot 4 – Loldia House, Lake Naivasha

Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald voor je transfer per auto (2 uur) naar het bijzonder charmante Loldia House. Deze oude en nog werkende boerderij ligt aan de noordwest oever van Lake Naivasha en combineert comfort met traditie. Geniet van totale ontspanning omgeven door natuur of trek erop uit om de farm te ontdekken. Van game drives rond de farm tot het verkennen van de oevers van dit schitterende meer – dit is een ideale start van een safari in Kenia. Leer over de geschiedenis van Kenia’s eerste kolonisten, geniet van de natuurlijke meer oever en trek erop uit om de Rift vallei verder te ontdekken.

Activiteiten: game drives, avond safari, boot safari, farm wandeling, vissen en meer. Voor enkele activiteiten in Rift vallei geldt een toeslag.

Verblijf o.b.v. vol pension (drankjes excl), incl. activiteiten 

|

Dag 4 tot 7 – Rekero Camp

Een korte vlucht vanaf de airstrip van Loldia House brengt je naar de kern van Kenia’s bekendste natuurgebied – de Masai Mara. Deze formidabele safari wildernis biedt uitzonderlijke groot wild observatie incl. de Big 5 en is het toneel van de jaarlijkse wildebeest en zebra migratie tussen juli en oktober. Aan de oever van de Talek rivier ligt het buitengewoon charmante Rekero Camp. Met 9 comfortabele safari tenten staat Rekero voor kleinschaligheid, persoonlijke service en een locatie in het hart van de wild concentraties. Typisch groot wild in Rekero is giraf, zebra, wildebeest, leeuw, luipaard en hyena.

Activiteiten: game drives, cultureel bezoek, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 7 tot 10 – Naibosho Camp

In de ochtend vertrekt je 4 x 4 transfer (1,5 uur) naar het exceptionele Naibosho Camp. Dit bijzondere elegante safari kamp staat voor authentiek en comfortabel avontuur en ligt in het hart van de wildrijke Naibosho concessie. Deze 210 km2 grote concessie biedt je het voordeel van een hoge mate van exclusiviteit tijdens natuur activiteiten, iets wat tegenwoordig onvindbaar is in de Masai Mara. Typisch groot wild in deze omgeving is leeuw, olifant, cheeta, hyena, impala, zebra, wildebeest. Daarnaast biedt Naibosho de mogelijkheid tot klassieke en spectaculaire safari activiteiten als fly camping en wandelsafari.

Activiteiten: game drives, avond safari, wandel safari,  cultureel bezoek, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 10 – terugreis naar Jomo Kenyatta airport in Nairobi

In de ochtend c.q. vroege middag vertrek je vanaf Ol Seki airstrip nabij Naibosho Camp terug naar Wilson airport in Nairobi. Hier wordt je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer (+/- 1 uur) naar de Jomo Kenyata luchthaven. In de loop van de avond is het tijd voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Masai Mara en de Mara Conservancies – 9 nachten
Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.