Noord Tanzania weg van gebaande paden – 11 nachten

Natuur, cultuur en landschap

Deze maatwerk safari biedt een exclusieve safari belevenis weg van de gebaande paden. Iconische natuurgebieden als het ManyaraTarangire eco systeem en zowel de Ngorongoro als Serengeti zorgen voor onovertroffen wildobservatie.

Maar er is meer. Want deze actieve reis draait ook om authentieke culturele ontmoetingen en buitengewoon spectaculair landschap. Een intense safari die zorgt voor een diepgaand beeld van Afrika’s beste safari bestemming.

Onovertroffen wild observatie

De uitgekiende balans tussen klassieke safari activiteiten als game drives en wandelsafari biedt ook ruim de mogelijkheid tot culturele bezoeken en actieve outdoor activiteiten als wandelingen. En uiteraard zonder voorbij te gaan aan de beste safari belevenissen van Tanzania.

Exceptionele safari kampen

De basis van deze safari wordt gevormd door het verblijf in 4 ronduit sublieme accommodaties die allemaal in een afgelegen deel van een bijzonder natuurgebied zijn gesitueerd. Dit is safari Tanzania zoals maar weinig mensen zien. Zonder twijfel een van onze favoriete maatwerk safari’s.

Reizen en COVID – 19

Ben je van plan een maatwerksafari te boeken ten tijde van corona? Informeer jezelf dan hier over een aantal belangrijke aandachtspunten. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord.

  • 10 nachten Tarangire, Manyara, Ngorongoro en Serengeti
  • kans op grote migratie in periode november - juni
  • 4 sublieme safari kampen - weg van de massa
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 11.250
(hoogseizoen € 12.750)

Reisopbouw

Dag 1 – Coffee Lodge, Arusha

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Je wordt hier persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer (1 uur) naar de Coffee Lodge. Deze comfortabele lodge ligt op zuid westelijke flank van de Meru vulkaan tussen de koffie velden net buiten Arusha stad. Een heerlijke en natuurlijke omgeving die zorgt voor een uitstekende nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende morgen.

Verblijf o.b.v. logies & ontbijt

|

Dag 2 tot 4 – Chem Chem Lodge

Na een korte vlucht begint je safari met een verblijf van 2 nachten in de exclusieve Chem Chem privé concessie. Dit 40 km2 grote natuurgebied grenst zuidelijk aan Lake Manyara en vormt een belangrijke bufferzone voor migrerend wild vanuit Tarangire. Chem Chem Lodge is zonder twijfel de meest luxe lodge in deze maatwerk safari en biedt een fantastisch comfortabele start van dit exclusieve avontuur. Chem Chem Lodge biedt eenvoudig toegang tot de grote wild concentraties in Burunge en Tarangire. Daarnaast biedt Chem Chem authentieke culturele ontmoeting met de Maasai.

Activiteiten: game drives, Manyara sundowners, wandelingen met de Maasai, culturele bezoeken, massage, helikopter vluchten

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium) & activiteiten

|

Dag 4 tot 6 - Little Chem Chem

De volgende twee nachten verblijf je in het charmante Little Chem Chem – het kleine en intieme zusterkamp Chem Chem Lodge. Met een locatie in de 160 km2 grote Burunge privé concessie naast Tarangire NP biedt dit luxueuze en kleinschalige safari kamp fantastische wildobservatie mogelijkheden. De Tarangire regio is met name bekend van de super kuddes olifant en buffel en een buitengewoon talrijke populatie roofdieren. Activiteiten zijn georiënteerd op natuur, cultuur en landschap.

Activiteiten: game drives, night drives, wandeling met gids, cultureel bezoek aan Maasai, bezoek Lake Burunge, zonsopgang wandel safari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium) & activiteiten

|

Dag 6 tot 9 - The Highlands Lodge

Je vervolgt de safari met een verblijf van 3 nachten in de fenomenale Ngorongoro hooglanden. Dit buitengewoon spectaculaire gebied is het thuis van zowel de big ‘5’ als de sterk traditionele Maasai stam. Met een schitterend afgelegen locatie dient Highlands Lodge als basis voor je verblijf en biedt het een pure onverstoorde belevenis van een aantal zeer bijzondere gebieden in de hooglanden. Naast een bezoek aan de Ngorongoro krater en haar uitzonderlijke wild concentraties focus je op actieve wandelingen in de Olmoti – en Empakai krater.

Activiteiten: game drive Ngorongoro Krater (volle dag), beklimming Olmoti vulkaan, afdaling in de Empakai krater, cultureel bezoek aan een Masai dorp.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 9 tot 12 - Namiri Plains

Een korte vlucht brengt je naar de Serengeti voor 3 dagen onovertroffen wild observatie in Afrika’s meest productieve natuurgebied. De afgelegen Soit le Montonvi regio waar Namiri Plains ligt is een van de meest wildrijke en onverstoorde regio’s van de Serengeti. Naast eerste klas observatie van met name cheeta en leeuw is de herbivoren concentratie enorm en ligt het gebied op de grote migratie route tussen november en mei.

Activiteiten: game drives, wandel safari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 12 - terug reis naar luchthaven van Kilimanjaro

In de ochtend vertrek je vanaf Seronera airstrip naar Arusha Airport waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer terug naar Machweo Wellness Retreat. In Machweo staat een dag kamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad of de diverse massage therapieën of nuttig lunch in dit charmante kleine boetiek hotel. Begin van de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Kilimanjaro(45 min) voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.