Exploration wandel safari in Ruaha – 8 nachten

Zinderend wandel avontuur

Aan de basis van dit onvervalste wandel avontuur staat een zorgvuldige mix van twee authentieke kampeer locaties en een voortreffelijk luxe safari kamp. Met wandelsafari’s als hoofdactiviteit biedt een team van zeer ervaren natuurgidsen een diepgaande kennismaking met het wilde Ruaha NP.

Ruaha’s onverstoorde wildernis

Ruaha NP is zonder twijfel oost Afrika’s best bewaarde safari geheim. Ongerept, afgelegen en beeldschoon – dit is Tanzania’s grootste nationale park en draait om een pure safari belevenis. Met Afrika’s grootste populatie roofdieren en grote concentraties olifant is dit onverdund safari avontuur.

3 unieke locaties

Met relatief weinig bezoekers en een geïsoleerd ligging is Ruaha NP een absolute premium safari bestemming. Deze 3 uitzonderlijke accommodaties bieden elk een afwisselende belevenis variërend van authentiek comfort tot informele luxe en liggen in het hart van dit bio diverse natuurgebied.

Reizen en COVID – 19

Ben je van plan een maatwerksafari te boeken ten tijde van corona? Informeer jezelf dan hier over een aantal belangrijke aandachtspunten. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord.

  • een van de originele wandelsafari's van Tanzania
  • 7 nachten in Ruaha NP, 1 nacht Dar es Salaam
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 6.250
(hoogseizoen € 7.250)

Reisopbouw

Dag 1 – Southern Sun, Dar es Salaam

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar de Southern Sun (30 min). Dit comfortabele stadshotel ligt in het centrale business district van Dar es Salaam en biedt moderne faciliteiten en charmante Swahili gastvrijheid. Deze ontspannen basis biedt je de kans om tot rust te komen na een lange vlucht. Geniet nog van een laat diner of relax in het comfort van je kamer voorafgaand aan de vroege start de volgende dag.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 5 – Kichaka Frontier

Na een vroeg ontbijt volgt een vlucht naar Msembe airstrip in Ruaha NP. Hier verblijf je in het voortreffelijke en afgelegen Kichaka Frontier. Ontdaan van onnodige luxe maar met behoud van comfort is dit voor de komende 3 nachten je thuisbasis voor het ontdekken van Ruaha NP. Exceptionele wandel safari’s vormen hier de hoofdactiviteit en bieden een van de meest fascinerende en intense safari belevenissen van Afrika. Je dagen zijn gericht op het observeren en benaderen van groot wild – te voet. Maar weinig activiteiten bieden een vergelijkbare opwinding. Leer hoe je de omringende natuur interpreteert, sporen herkent en de windrichting bepaalt. Namiddagen bestaan vaak uit een keus van korte wandelingen of korte game drives.

Activiteiten: wandel safari en game drives

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 5 tot 7 - Kichaka Untamed

Na 3 dagen wandelen begin je je inmiddels comfortabel te voelen te voet in de Afrikaanse natuur. Vandaag begint met een 13 km lange wandel safari naar zusterlocatie Kichaka Untamed. Dit fantastische ‘fly camp’ biedt een briljante mix tussen totale eenvoud en comfort en draait om een diep intense natuur belevenis. Met uitstekende service is dit je rustbasis voor de komende 2 nachten. Ook hier is de hoofdactiviteit wandelsafari en vanuit Untamed trek je nog dieper de wildernis van Ruaha in. Het zijn de windrichting en sporen die opnieuw bepalen welke kant je op loopt en wat je tegenkomt. Typische dieren in deze omgeving zijn o.a. olifant, leeuw, baviaan, giraf.

Activiteiten: wandel safari en game drives.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 7 tot 9 - Ikuka Safari Camp

Na het ontbijt verlaat je na 5 dagen de Kichaka familie en begin je aan een lange game drive die je uiteindelijk naar het uitmuntende en luxe Ikuka Safari Camp brengt. Met een verblijf van twee nachten draait Ikuka om een safari belevenis in luxe en comfort in een van de meest wildrijke delen van Ruaha. Met de nabijheid van de Mwagusi rivier en ook de grote Ruaha rivier geeft Ikuka toegang tot de echt grote wild concentraties in het droge seizoen. De nadruk van de natuur activiteiten ligt hier op game drives en wandel safari. Eigenaren Chloe en Mark zijn zeer betrokken bij het runnen van het safari kamp en bieden naast zeer fijn gezelschap ook een bron van informatie over de natuur van Ruaha en Tanzania. Typische dieren in dit deel van Ruaha zijn o.a. olifant, zebra, buffel, leeuw, giraf, cheeta en luipaard.

Activiteiten: wandelingen en game drives.

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 9 - terugreis naar Dar es Salaam airport

In de ochtend vertrek je vanaf Ikuka Safari Camp naar Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer terug naar de Southern Sun. Hier staat een dagkamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad, het fitness centre of nuttig een maaltijd in het gezellig restaurant van de Southern Sun. Halverwege de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Dar es Salaam voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer, incl. diner

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.