Privé safari in het Serengeti eco systeem – 8 nachten

Het Serengeti ecosysteem – in alle vrijheid 

Deze maatwerk safari is gericht op de veeleisende safari liefhebber die naast pure wildernis en exceptionele accommodaties ook een hoge mate van flexibiliteit in zijn reis belangrijk vindt.

Deze premium safari voorziet je dan ook tijdens alle activiteiten van een privé auto met een privé gids waardoor alle vrijheid en ruimte ontstaat voor een diepgaande focus op jouw interesses.

Daarnaast voorziet de trip in een contrastrijke belevenis met enerzijds de hectiek en dynamiek van de druk bezochte grote migratie. Anderzijds ervaar je de volledige privacy en beslotenheid van een privé concessie.

De grote migratie

Het bezoek aan de Serengeti richt zich op het observeren van Afrika’s grootse natuurspektakel – de grote migratie. Van het kalven op de zuidelijk vlakten tot de trek in volle gang over de Mara rivier in het noorden van de Serengeti – dit is pure safari dramatiek.

Mwiba Wildlife Reserve

Deze 500 km2 grote privé concessie grenst aan de zuid west Serengeti en biedt een hoge mate van exclusiviteit en privacy tijdens natuuractiviteiten. Naast een magnifiek landschap van rollende heuvels, kopjes en rivieren zijn groot wild concentraties hier aanzienlijk. Daarnaast biedt deze afgelegen streek de kans op authentieke culturele ontmoeting met zowel de Hadzabe als de Dathoga stam.

Reizen en COVID – 19

Ben je van plan een maatwerksafari te boeken ten tijde van corona? Informeer jezelf dan hier over een aantal belangrijke aandachtspunten. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord.

  • in hart grote migratie en het exclusieve Mwiba WR
  • 3 nachten Serengeti NP, 4 nachten Mwiba Wildlife Reserve, 1 nacht in Arusha
  • 3 exceptionele accommodaties
  • alle flexibiliteit met privé gids en 4x4
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 9.250
(hoogseizoen v.a. € 11.750)

Reisopbouw

Dag 1 – Legendary Lodge, Arusha

Aankomst in de avond op de luchthaven van Kilimanjaro waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer (1 ½ uur) naar Legendary Lodge. Deze authentieke en karaktervolle accommodatie ligt op de zuid west flank van de Meru vulkaan en is gesitueerd op een grote werkende koffie plantage. Geniet in deze natuurlijke omgeving van verfijnde service, een koloniale atmosfeer en prettig comfort van deze lodge.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 5 – Legendary Serengeti Mobile Camp

Na het ontbijt volgt een vlucht naar de Serengeti waar deze maatwerk safari echt begint. Legendary Serengeti Mobile volgt de grote migratie op de voet door meerdere malen per jaar van locatie te verhuizen. Samen met je privé gids plan je hier de activiteiten voor de komende dagen op basis van jouw interesses. Dit authentiek en luxe mobiele safari kamp staat bekent om het exceptionele niveau van haar natuurgidsen die zijn  gespecialiseerd in de grote migratie. De strategische locatie zorgt vrijwel altijd voor direct toegang tot de meest wildrijke delen van de Serengeti.

Activiteiten: game drives, culturele ontmoeting, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten met privé gids

|

Dag 5 tot 9 – Mwiba Lodge

Een korte vlucht brengt je naar het private Mwiba Wildlife Reserve voor een verblijf van 4 nachten in de meest toonaangevende accommodatie van de zuid Serengeti – Mwiba Lodge. Met een ligging in een enorme privé concessie biedt Mwiba niet alleen hoge mate van exclusiviteit maar staat het ook garant voor eerste klas service, stijlvol design en comfort. Samen met jouw privé gids bespreek je de interesses en maak je het plan voor de komende dagen. Met een ruim aanbod aan voortreffelijke  verschillende activiteiten wachten verschillende inspirerende safari belevenissen.

Activiteiten: game drives, night drives, wandel safari, bezoek aan Hadzabe of Datoga stam, ballon safari (extra kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten met privé gids

|

Dag 9 – terug reis Kilimanjaro airport

In de ochtend vertrek je vanaf Mwiba airstrip naar Arusha Airport waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer naar Onsea House. Dit kleinschalige en persoonlijke gastenverblijf biedt prettige, bescheiden kamers en uitmuntende service. De warme Belgische eigenaren hebben met hart en ziel de service en gastronomie bij Onsea House naar een voortreffelijk niveau gebracht. In Onsea House staat een dag kamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Transfer naar Kilimanjaro luchthaven is aan het begin van de avond.

Verblijf o.b.v. dag kamer

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.