Oost naar west Selous en Zanzibar – 11 nachten

Selous en Zanzibar

Deze individuele safari richt zich op safari- en strand liefhebbers die een pure wildernis ervaring willen combineren met 4 dagen totale ontspanning op exotisch Zanzibar.

3 uitzonderlijke accommodaties

Twee exceptionele accommodaties in het hart van de Selous Game Reserve bieden toegang tot de beste wildgebieden, stijlvolle accommodatie en eersteklas service. Een verfijnd en kleinschalig retreat in zuid oost Zanzibar zorgt voor elegant tropisch comfort op hoog niveau.

Pure wildernis en tropisch strand

Het safari gedeelte concentreert zich volledig op Selous Game Reserve in het sensationele zuiden van Tanzania. Met ruim 55.000 km2 is dit het grootste beschermde gebied van Afrika en biedt het zeer omvangrijke populaties roofdieren, herbivoren, reptielen en vogels.

De kust van Zanzibar is een regio met schitterende eilanden, tropische witte zandstranden en wuivende kokospalmen. Met maar 65 km afstand tussen het vaste land en Zanzibar biedt het een enorm fascinerend contrast met het binnenland van ‘safari’ Tanzania.

  • 6 nachten Selous GR, 4 nachten Zanzibar, 1 nacht Dar es Salaam
  • eersteklas groot wild observatie in Afrika's grootste natuurgebied
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • excl. internationale vlucht KLM v.a. € 600 (economy)
v.a.
€ 6.750
(laag seizoen)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 – Southern Sun, Dar es Salaam

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar de Southern Sun (30 min). Dit comfortabele hotel ligt in het centrale business district van Dar es Salaam en biedt moderne faciliteiten en een warme atmosfeer. Deze ontspannen basis biedt je de kans om tot rust te komen na een lange vlucht. Geniet nog van een laat diner of relax in het comfort van je kamer voorafgaand aan de vroege start de volgende dag.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 4 – Siwandu Camp

Na het ontbijt volgt een korte vlucht naar het immense Selous Game Reserve. Dit is het grootste natuurgebied van Afrika en biedt een enorm afwisselende safari belevenis met zowel land – als water activiteiten. Het klassieke en zeer comfortabele Siwandu Camp biedt al ruim 30 jaar inspirerende safari belevenissen aan de oevers van Lake Nzerakera. Hier in het hart van een van de meest wildrijke delen van de Selous verblijf je tussen het groot wild en verken je het omringende landschap. Typisch wild in en rond Siwandu Camp is nijlpaard, krokodil, giraf, impala, baviaan, leeuw en soms wilde hond.

Activiteiten: game drives, boot safari, vissen en wandelsafari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 4 tot 8 – Sand Rivers Selous

Een game drive transfer van rond de 4 – 5 uur brengt je naar het voortreffelijke Sand Rivers Selous. Met een strategische locatie aan de Rufiji rivier in het wildrijke noorden van de Selous biedt Sand Rivers een intense safari belevenis. Het ruime aanbod van uitstekende land – en water activiteiten zorgt dat je de wildrijke delen van het reservaat op afwisselende wijze ontdekt. Ontdek bijzondere plekken als Stieglers Gorge, de Beho Beho hot springs en Lake Tagalala – Sand Rivers is echt op en top safari. Typisch groot wild in dit deel van de Selous is buffel, zebra, impala, giraf, leeuw, luipaard en een met enig geluk wilde hond.

Activiteiten: game drive, boot safari, vissen, wandel safari, fly camp (extra kosten).

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 8 tot 12 - Xanadu Retreat

In de ochtend vlieg je naar het exotische en bruisende Zanzibar en verruil je de briljante wildernis voor de turquoise wateren van de Indische Oceaan. Het bijzonder elegante en kleinschalige Xanadu Reatreat ligt direct aan het strand en is gemaakt voor reizigers op zoek naar romantiek en originaliteit. Met maar 6 luxueuze villa’s gelegen rondom een chic centraal gebouw heerst er rust en ontspanning. Met privé butler service in je villa biedt Xanadu een uitstekend en persoonlijk service niveau. Hier bepaal jezelf de balans tussen ontspanning en activiteiten. Duik, snorkel of verken het eiland met haar specerijen en natuur of bezoek de Kiota spa van Xanadu voor een ontspannen massage.

Activiteiten: snorkelen, kajakken, stand up paddle board, duiken (extra kosten), dagtrips Zanzibar (extra kosten), massage (extra Kosten)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. specifieke activiteiten

|

Dag 12 - terugreis naar Dar es Salaam airport

In de ochtend vertrek je vanaf Xanadu terug per vliegtuig naar Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer terug naar de Southern Sun. Hier staat een dagkamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad, het fitness centre of nuttig een maaltijd in het gezellige Barazza restaurant van de Southern Sun. Halverwege de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Dar es Salaam voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer, incl. diner

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.