Nyerere, Ruaha en de Indische oceaan – 11 nachten

Zuid Tanzania en de Indische oceaan

Deze maatwerk reis combineert een authentieke safari belevenis in zuid Tanzania met de perfect isolatie van Fanjove Private Island.

Ruaha en Nyerere NP

Ruaha NP is zonder twijfel oost Afrika’s best bewaarde safari geheim. Ongerept, afgelegen en beeldschoon – dit is Tanzania’s grootste nationale park en draait om een pure wildernis ervaring met grote concentraties olifant, buffel en leeuw.

Het eveneens immense Nyerere NP  vormt samen met het Selous wildreservaat een oppervlak van 55.000 km2. Hiermee is dit het grootste beschermde gebied van Afrika en tevens het laatste grote bolwerk van de bedreigde Afrikaanse wilde hond. Naast hoge concentraties groot wild zorgt de aanwezigheid van de Rufiji rivier en een vijftal grote meren voor fantastische combinatie tussen water – en land activiteiten.

Fanjove Private Island

Na 6 dagen van intense safari activiteiten eindigt deze trip met de ongeëvenaarde intimiteit van een privé eiland in de Indische oceaan. Fanjove Private Island is maar 1 km lang en 300 meter breed en is een idyllisch paradijs ver weg van gebaande paden. Geniet in ultieme afzondering van totale rust en en ontdek het bio diverse leven zowel boven als onder de waterspiegel.

Reizen en COVID – 19

Ben je van plan een maatwerksafari te boeken ten tijde van corona? Informeer jezelf dan hier over een aantal belangrijke aandachtspunten. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord.

  • 11 nachten in het zuiden van Tanzania
  • 2 luxe safari kampen, 1 eiland lodge, 1 luxe stadshotel
  • pure wildernis en perfecte afzondering - weg van de massa
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 7.500
(hoogseizoen € 8.995)

Reisopbouw

Dag 1 – Southern Sun, Dar es Salaam

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor je transfer naar de Southern Sun (30 min). Dit comfortabele hotel ligt in het centrale business district van Dar es Salaam en biedt moderne faciliteiten en een klassieke Swahili atmosfeer. Deze ontspannen basis biedt je de kans om op adem te komen na een lange vlucht. Geniet van een laat diner of relax in het comfort van je kamer voorafgaand aan de vroege start van je safari de volgende dag.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 5 – Jongomero Camp, Ruaha NP

Na het ontbijt volgt de transfer naar het nationale vliegveld en de vlucht naar Ruaha NP. De komende 3 nachten verblijf je in het bijzonder romantische en kleinschalige Jongomero Camp. Dit safari kamp combineert zeer persoonlijke service met comfortabele accommodatie en een intense safari belevenis. Mede door de briljant afgelegen locatie in het diepe zuiden is biedt Jongomero een vrij exclusieve wildernis beleving. Hier trek je er 3 dagen op uit met game drives en zijn er in het seizoen ook wandelsafari mogelijkheden. Dit safari kamp biedt uitstekende kansen op ontmoetingen met groot wild als buffel en leeuw en enorme kuddes olifant van wel 100 tot 150 individuen sterk.

Activiteiten: game drives, wandel safari (seizoen afhankelijk), fly camping (seizoen afhankelijk)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 5 tot 8 – Siwandu Camp, Selous Game Reserve

In ochtend vlieg je vanuit Ruaha naar de immense wildernis van Nyerere NP. Dit grote natuurgebied biedt een enorm afwisselende safari belevenis met zowel land – als water activiteiten. Het klassieke en zeer comfortabele Siwandu Camp biedt al ruim 30 jaar fantastische accommodatie en een uitstekende safari belevenis aan de oevers van Lake Nzerakera. Dit is een van de meest wildrijke delen van de Nyerere NP en typisch wild in en rond Siwandu Camp is nijlpaard, krokodil, giraf, impala, baviaan, leeuw en soms wilde hond. De omringende vegetaties zones verken je 3 dagen in detail met het ruime aanbod natuuractiviteiten.

Activiteiten: game drives, boot safari, vissen en wandelsafari

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 8 tot 12 - Fanjove Private Island

Na twee korte vluchten breng je de laatste 4 dagen van deze luxe safari door in perfecte isolatie op Fanjove Private Island. Dit tropische eiland herbergt naast prachtig witte stranden en wuivende kokospalmen een grote bio diversiteit zowel onder- als bovenwater. Met maar 6 charmante en rustieke cottages biedt Fanjove volledige privacy, uitstekende service en totale ontspanning. Daarnaast is er een ruim aanbod van natuuractiviteiten om de bio diversiteit van het eiland en het omringende koraal te ontdekken. Duik, snorkel, kayak of zwem of ga op een dolfijn trip. Fanjove biedt afhankelijk van het seizoen kans op zeeschildpad, kokosnoot krab, tuimelaar dolfijn en bultrug walvis.

Activiteiten: zwemmen, duiken, snorkelen, dolfijn trip, kayak, zand bank excursie, vissen, wandelen

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), excl. activiteiten

|

Dag 12 - terug reis naar luchthaven van Dar es Salaam

In de ochtend vertrek je vanaf Fanjove naar Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer terug naar de Southern Sun. Hier staat een dagkamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad, het fitness centre of nuttig een maaltijd in het gezellig restaurant van de Southern Sun. Halverwege de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Dar es Salaam voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer, incl. diner

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.