Serengeti ecosysteem en Zanzibar – 10 nachten

In het hart van de grote migratie

Deze maatwerk safari focust zich op twee sensationele locaties in het Serengeti ecosysteem. Hier bieden 2 authentieke safari kampen 6 nachten lang een onvergetelijke safari in het middelpunt van de actie. Vervolgens wordt deze safari voortgezet met 3 nachten heerlijke ontspanning op exotisch Zanzibar.

Exceptionele groot wild observatie

Verken 3 dagen lang de hectiek en het drama van een locatie in het hart van de grote wildebeest migratie. Het kalven op de zuidelijke vlakten biedt hier niets minder dan pure safari dramatiek. Daarnaast trek je nog eens 3 dagen uit voor 1e klas groot wild observatie in een van de meest wildrijke delen van het Serengeti ecosysteem – de spectaculaire Seronera vallei.

Exotisch Zanzibar

Na 6 dagen en nachten van intensieve safari kom je 3 dagen lang tot rust op Tanzania’s meest populaire tropische eiland. Dit is het thuis van de beste stranden van oost Afrika en hier geniet je van voortreffelijk kleinschalige strand accommodatie.

Reizen en COVID – 19

Ben je van plan een maatwerksafari te boeken ten tijde van corona? Informeer jezelf dan hier over een aantal belangrijke aandachtspunten. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord.

  • beleef het kalf seizoen van de grote migratie
  • voortreffelijke locaties in het hart van de actie
  • 6 nachten safari, 3 nachten strand en 1 nacht Arusha
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 4.800
(december t/m maart)

Reisopbouw

Dag 1 tot 2 - Rivertrees Country Inn

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Je wordt hier persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer (35 min) naar Rivertrees Country Inn. Deze sfeervolle voormalige koffie farm ligt op zuidoost flank van de Meru vulkaan (4.562 mt), ver verwijderd van de hectiek van Arusha stad. Een heerlijke en natuurlijke omgeving die zorgt voor een uitstekende nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende morgen.

Verblijf o.b.v. logies & ontbijt

|

Dag 2 tot 5 - Chaka Camp

Na het ontbijt volgt je vlucht naar Ndutu airstrip in het uiterste zuiden van het Serengeti eco systeem. Deze onmetelijke vlakten zijn het toneel van het kalf seizoen van de grote wildebeest migratie en biedt ongeëvenaarde groot wild observatie. In een periode van ongeveer 6 weken in de maanden jan – maart worden letterlijk enkele honderdduizenden wildebeest en zebra geboren en is de roofdieren actie fenomenaal. Je verblijft in het authentieke en kleinschalige Chaka Camp dat bekend is om haar hoog aangeschreven natuurgidsen. Hier verken je 3 dagen lang het spektakel dat Afrika’s grootste zoogdieren karavaan biedt.

Verblijf o.b.v. vol pension en activiteiten

|

Dag 5 tot 8 - Kiota Camp

Na een korte vlucht bereik je het centrale deel van het immense Serengeti ecosysteem – de Seronera vallei. Deze schitterende vallei vormt de denkbeeldige overgangslijn tussen de eindeloze vlakten van het zuiden en de bosrijke heuvels van het noorden. Deze regio staat bekend om haar consistent hoge en diverse wildconcentraties gedurende het hele jaar. Hier verblijf je in het het uitstekende Kiota Camp waar alles draait om 1e klas groot wild observatie. Samen met de natuurgids van Kiota Camp trek je 3 dagen lang de omringende wildernis. Typisch groot wild in dit deel van de Serengeti is o.a. buffel, olifant, leeuw, luipaard en giraf.

Verblijf o.b.v. vol pension en activiteiten

|

Dag 8 tot 11 - Shooting Star Lodge

In de ochtend vlieg je naar het exotische en bruisende Zanzibar en verruil je de briljante wildernis voor de turquoise wateren van de Indische Oceaan. De aangenaam eenvoud van Shooting Star Lodge richt zich op prima accommodatie in combinatie met vriendelijke service en fantastische strand locatie. Met hagelwitte Kiwengwa beach binnen handbereik bepaal jezelf de het tempo tussen activiteiten en totale ontspanning. Duik, snorkel of verken het eiland met al haar specerijen en natuur. Of breng een bezoek de Shooting Star Lodge spa geef je over aan een heerlijke en ontspannen massage.

Verblijf o.b.v. half pension

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.