West en centraal Tanzania en Zanzibar – 12 nachten

Wildlife Afrika op zijn allerbest

Centraal in deze bijzondere safari staan de twee afgelegen wildernissen van Mahale Mountains NP en Ruaha NP. Hier vormen twee bijzondere safari kampen het toneel voor twee exceptionele natuur belevenissen. Met zowel 4 dagen chimpansee tracking als 3 dagen toegang tot uitzonderlijke groot wild concentraties is dit wildlife Afrika op zijn  allerbest.

Chimpansees en groot wild

De Mahale Mountains NP is een van de meest opwindende bestemmingen van oost Afrika. In een afgelegen landschap van puntige bergketens en uitgestrekt tropisch woud biedt Mahale Mountains ultieme isolatie en Afrika’s allerbeste locatie voor chimpansee tracking.

Ruaha National Park is zonder twijfel oost Afrika’s best bewaarde safari geheim. Ongerept, afgelegen en beeldschoon – dit is Tanzania’s grootste nationale park en draait om een pure safari belevenis. Met Afrika’s grootste populatie roofdieren en grote concentraties olifant is dit onverdund safari avontuur.

Tropisch Zanzibar

Tanzania’s meest populaire tropische eiland is het thuis van de beste stranden van oost Afrika. Romantisch, verfijnd en elegant deze exclusieve accommodatie biedt je 4 dagen volledige ontspanning na 7 dagen intense safari.

Reizen en COVID – 19

Ben je van plan een maatwerksafari te boeken ten tijde van corona? Informeer jezelf dan hier over een aantal belangrijke aandachtspunten. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord.

  • 4 nachten Mahale Mountains, 3 nachten Ruaha, 4 nachten Zanzibar, 1 nacht Arusha
  • sublieme wildlife ervaring - weg van gebaande paden
  • perfecte balans tussen avontuur, natuur en romantiek
  • individuele reis, vertrek data aangepast op voorkeur
  • prijs per persoon o.b.v. 2 personen in 1 kamer
  • exclusief internationale vlucht KLM
v.a.
€ 10.500
(hoogseizoen € 13.250)

Reisopbouw

Dag 1 – Arusha Coffee Lodge, Arusha

Aankomst in de avond op de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Je wordt hier persoonlijk ontmoet en opgehaald voor je transfer (1 uur) naar de Coffee Lodge. Deze comfortabele lodge ligt op zuid westelijke flank van de Meru vulkaan tussen de koffie velden. Een heerlijke en natuurlijke omgeving die zorgt voor een uitstekende nachtrust voorafgaand aan de start van je safari de volgende morgen.

Verblijf o.b.v. half pension

|

Dag 2 tot 6 – Greystoke Mahale

Vanuit Arusha brengt een lange vlucht je naar het uiterste westen van Tanzania. Hier verblijf je 4 nachten in oost Afrika’s meest iconische safari kamp – Greystoke Mahale. In een fabelachtige setting van groene bergenketens, kristal helder water en witte stranden biedt dit exclusieve safari kamp voortreffelijke mix van avontuur, natuur en comfort in het hart van Mahale Mountains NP. De komende 4 dagen trek je er dagelijks op uit voor de beste chimpansee trackings van het continent. Daarnaast zijn er tal van andere natuur activiteiten.

Activiteiten: chimpansee tracking, wandel safari, waterval wandeling, boot tocht, zwemmen, cultureel bezoek, kayaken, snorkelen

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 6 tot 9 – Kigelia Ruaha

Voor het vervolg van deze safari vlieg je naar Ruaha NP in het centrale zuiden van Tanzania. Hier in het hart van deze onmetelijke wildernis ligt het bescheiden en zeer intieme Kigelia Ruaha. Het geheim van deze voortreffelijke accommodatie zit hem in de wildrijke locatie en de balans tussen eenvoud en natuur. Hier wordt de vinger gelegd op de essentie van safari. Samen met het ervaren team van natuurgidsen trek je erop uit om de ongekende diversiteit aan groot wild te ontdekken. Olifant, buffel, leeuw, giraf – allemaal zijn het frequente bezoekers van dit charmante en kleine safari kamp.

Activiteiten: game drives, wandel safari (seizoen afhankelijk)

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), incl. activiteiten

|

Dag 9 tot 12 – Kilindi Zanzibar

Na 7 dagen van intensieve safari activiteiten sluit je deze trip af met 4 dagen van ongekende privacy en comfort in Zanzibar. Het super romantische Kilindi ligt aan de schitterende Tumbatu Bay en is een strand bestemming ontworpen met een sterke voorliefde voor de natuur. Vergeet luide TV’s, onnodige airconditioning en massa’s mensen. In alle rust en ruimte liggen hier 15 uitzonderlijk stijlvolle en ruime suites van 220 m2 en beschik je over een privé butler, een eigen plunge pool en een binnen en buiten lounge. Kilindi ligt direct aan het strand en heeft toegang (5 min) tot het meest levendige strand van Zanzibar. Trek je volledig terug in het comfort van je suite of neem deel aan activiteiten als snorkelen, duiken, kayaken en meer.

Activiteiten: massage, snorkelen, duiken, kayaken, sunset cruise, spice tour, diepzee vissen, dag tour door Stone Town

Verblijf o.b.v. all inclusive (behalve premium), excl. activiteiten

|

Dag 12 - terug reis Dar es Salaam airport

In de ochtend verlaat je Kilindi en vlieg je terug naar Dar es Salaam waar je persoonlijk wordt ontmoet voor een transfer terug naar de Southern Sun. Hier staat een dagkamer tot je beschikking waar je een aantal uren kunt rusten en opfrissen voorafgaand aan de avondvlucht terug naar Amsterdam. Geniet van het zwembad, het fitness centre of nuttig een maaltijd in het gezellig restaurant van de Southern Sun. Halverwege de avond is het tijd voor je transfer naar de  internationale luchthaven Dar es Salaam voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Verblijf o.b.v. dag kamer, incl. diner

Lees verder

Maatwerk safari’s naar Afrika.
Jouw interesse. Onze expertise.


Gebaseerd op jouw persoonlijke wensen biedt Inspired by Safaris onafhankelijk advies, ontwerpen we volledig unieke safari programma’s of
passen we bestaande trips aan.